Specjalistów od dłuższego czasu nurtuje pewne pytanie. To samo pytanie dręczy również dla nas, przeciętnych obywateli tego pięknego świata. A więc, czy warto zażywać witaminy oraz minerały? Trzeba przyznać, że odpowiedź nie jest do końca jasna. Z jednej kwestii wolno rzec, że witaminy doskonale wpływają na organizm. Są szczególnie pożądane w czasie zimy oraz wiosną, głównie dlatego, że jest wtedy zwiększona zachorowalność na przeziębienie. A witaminy B17, znane jako amigdaliny potrafią skutecznie chronić przed wszystkimi komplikacjami cery. Dodatkowo zawarte w nich czynniki powstrzymują proces starzenia się. Stąd też osoby biorące witaminy wyglądają zdecydowanie młodziej. Jednak łudzi się ten, kto sądzi, iż witaminy potrafią zastąpić wartościowe żywienie. Jeżeli ktoś będzie się objadał wysokokalorycznym i niezdrowym pokarmem to zażywanie witamin nie spowoduje, iż będzie miał doskonałą kondycję.
amigdalina na raka
Należyte jedzenie musi iść w parze w przyjmowaniem witamin. Gdyż prawda jest taka, że witaminy tylko wspomagają utrzymanie kondycji, a nie utrzymują ją samoczynnie. Poza tym, nawet jeżeli przyjmujemy codziennie witaminy nie powinniśmy absolutnie rezygnować z jedzenia świeżych warzyw oraz owoców. One zawierają w sobie dokładnie to, co witaminy w kapsułkach. A do tego wszystkiego są smaczne. Witaminy, jak inne przedmioty na tym świecie, trzeba zażywać najzwyczajniej w świecie z głową. Nie możemy zapominać o pożywnym pożywieniu, ani o warzywach. One są tylko i wyłącznie uzupełnieniem kuracji odchudzającej i tak muszą być traktowane. Jako tradycyjne suplementy, zdrowe owszem, lecz jedynie suplementy.